Zakelijke Fietslease

Een zakelijke leasefiets is sinds de overheid in 2020 voor een sterker fietsbeleid koos, voor iedereen toegankelijk. Bike Totaal Steven Koelewijn zet werkend Eemland in beweging. Lekker fit naar de zaak!

Bike Totaal Steven Koelewijn is dé leasefiets specialist van de regio Eemland. Lees hier alvast een samenvatting van de belangrijkste voordelen. En maak alvast een berekening! Ben je zzp'er of zelfstandig ondernemer? Vul je jaarlijkse arbeidsinkomen in, gedeeld door 12.

De regeling maakt het mogelijk om een fiets te leasen tegen een bijtellingspercentage van 7%. Door het uitruilen van brutoloon kun je als werknemer, afhankelijk van hoeveel de werkgever meebetaalt, tussen de 40% en 80% goedkoper uit zijn in vergelijking met het kopen van een vergelijkbare fiets! Leasen loont aan alle kanten. Want het betekent naast een flinke besparing vooruit met duurzaamheid, vooruit met de loyaliteit tussen werkgever en werknemer, vooruit met vitaliteit en vooruit met besparing. Dat is nog eens lekker fietsen en vooruitgang boeken. Een werknemer kan elk soort fiets, e-bike of bakfiets uitkiezen en heeft daarbij een vrije merken- en modellenkeuze. Verzekeringen en service zit in de leasekosten inbegrepen. De fiets mag gewoon privé gebruikt worden. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen. Aan het einde van de leasetermijn van 36 maanden kan de werknemer de fiets overnemen tegen 20% van de aanschafwaarde.

Er is een verschil tussen de kosten voor werkgever en werknemer door het bruto/netto voordeel wat een werknemer t.o.v. de werkgever heeft. De werkgever betaalt dus een reëel bedrag voor het leasen, maar de werknemer mag profiteren van het bruto/netto voordeel.

De fiets van de zaak heeft tal van voordelen, dit zijn de voornaamste:

  • Fietsen houdt je werknemer energiek, fit en effectief
  • Bied je werknemers een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde
  • De fiets draagt bij aan een groen mobiliteitsbeleid
  • De werkkostenregeling? Die kun je gebruiken voor andere belangrijke zaken
  • Bepaal zelf of je meebetaalt aan de leasefiets van je werknemers
  • Bespaar op parkeerkosten, brandstof en kilometervergoedingen
  • Nu ook voor zzp-ers, zelfstandige ondernemers, vof partners, en eventuele (al dan niet meewerkende) partners

De leasefiets is voor alle collega’s interessant en te combineren met een reiskostenvergoeding, OV-kaart of een leaseauto. De overheid hoopt de werkgever en werknemer op deze manier de stimuleren. Het is dus mogelijk om je werknemers kosteloos een fietsplan aan te bieden, terwijl zij genieten van een fiscaal voordeel tot wel 35% ten opzichte van privé aanschaf. Het is daarnaast voor een werkgever niet alleen goed werkgeverschap, het is ook financieel voordelig.

Want ook een werkgever haalt voordelen uit een leasefiets. Om te starten met financiële voordelen: het maandelijkse leasebedrag van de fiets wordt namelijk ingehouden op het brutoloon van de werknemer. Door de tijdelijke verlaging van het brutoloon betaalt de werkgever minder sociale verzekeringsloon en bespaart de werkgever circa 15-20% aan sociale lasten per werknemer per maand. Om een rekenvoorbeeld te geven: als de aankoopwaarde bijvoorbeeld €3.000 is, komt de maandelijkse bruto leaseprijs voor de werknemer op €108,97 (inclusief onderhoud, service en verzekering). De besparing voor de werkgever is dan €108,97 x 18% = €19,61 per maand. 

Een ander voordeel is de inclusiviteit: omdat de leasefiets buiten de werkkostenregeling (WKR) valt, kan een werkgever voor álle collega's een zakelijke leasefiets faciliteren. Als je het binnen de WKR zou regelen, loop je helaas al snel tegen je vrije ruimte aan, waardoor er maar een beperkt aantal collega’s een fiets kan bemachtigen. Overschrijd je de WKR, dan belast de fiscus elke euro boven de limiet met 80%. De overheid heeft toegestaan dat de nieuwe leasefiets volledig buiten de WKR valt en er is geen limiet aan de aankoopprijs gesteld, waardoor opeens relatief dure fietsen zoals een e-bike of speed pedelec tot de mogelijkheden behoren. In tegenstelling tot de voormalige fietsregeling is de nieuwe fiets van de zaak dus voor elke doelgroep interessant. Is er al een Fietsplan bij je bedrijf? Sommige werkgevers bieden zowel het oude fietsplan aan als de leaseregeling. Het kan gewoon!

Bike Totaal Steven Koelewijn heeft met drie winkels in Bunschoten-Spakenburg, Amersfoort en Baarn een regionale dekking, een ophaal en bezorgservice (ook voor reparaties) en een capaciteit om grote aantallen in relatief korte tijd te kunnen uitleveren. Met een team van 18 professionals staan wij voor je klaar om jullie team te laten profiteren van alle voordelen van het zakelijk fietsleasen. Wij hebben een eigen accountmanager voor de zakelijke markt aangetrokken in de persoon van Martin Nijhuis. Hij kan je tijdens een fysieke of online afspraak uitgebreid informeren wat betreft de mogelijkheden van zakelijk leasen.

Mail voor meer informatie naar lease@stevenkoelewijn.nl, dan zal Martin Nijhuis of Larry Koelewijn contact met je opnemen om alle inns & outs door te spreken. Of meldt je hier alvast vrijblijvend aan.

Het is mogelijk om je direct via ons aan te melden bij Lease A Bike. De eerste stap is een vrijblijvende kredietcheck. Je zit hierna nog nergens aan vast, dit zorgt er alleen voor dat je eventueel sneller zou kunnen starten als je definitief door wilt gaan. Direct na het invullen van het online formulier ontvang je de concept contracten. Binnen vier tot vijf werkdagen ontvang je de contracten op naam. Na ontvangst kun je de volgende dag starten met de fietsregeling.

Heb je medewerkers in dienst die liever bij de 'eigen' plaatselijke fietsenwinkel een fiets uitzoeken? Geen probleem. Je kunt je ook dan gewoon via ons aanmelden. Ben je een werknemer? Tip je werkgever over het leasen van een fiets via het bedrijf waar je voor werkt en verwijs hem of haar door naar deze informatie.